Kycklingleverpastej

Kycklingleverpastej
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Kycklingleverpastej

9 ingredienser

Inget för den som inte gillar lever, men kycklinglever har en mild och mjäll smak.

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • smör, till stekning
  • 400 g kycklinglever
  • 2 dl grädde
  • 1 dl portvin
  • 0,5 msk timjan
  • 5 msk smör, mjukt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs den finhackade löken i en liten klick smör på svag värme.
  2. Lägg i kycklinglevern tillsammans med löken. Stek i 5 minuter.
  3. Slå på grädde, portvin och timjan. Låt puttra på svag värme i någon minut.
  4. Lägg ner allt i en matberedare och kör till en slät massa.
  5. Tillsätt smöret.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Förvara leverpastejen i en burk med lock.