Ernsts rostade grönsaker

Rostade grönsaker
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts rostade grönsaker

12 ingredienser

10 min

Rostade grönsaker hör till Ernst favoriter.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 11 tomater
  • 4 gula paprikor
  • 4 röda paprikor
  • 1 knippe färsk lök
  • 300 g grön sparris
  • 1 dl honung
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl valnötter, rostade
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • torkad salvia
  • flingsalt
  • peppar, från kvarn

Gör så här

  1. Dela tomaterna i halvor på bredden och lägg dessa i en långpanna med snittytan uppåt. Strö flingsalt på alla tomater. Rippla sedan honung, ca ½ msk på varje tomat.
  2. Kärna ur paprikan och dela i fjärdedelar och lägg dessa i långpannan.
  3. Dela färsklöken på mitten och lägg i pannan.
  4. Skär bort ca 2cm längst ner på sparrisen och lägg sedan dessa i pannan.
  5. Strö sedan salt över resten av grönsakerna. Krydda med torkad salvia och peppar från kvarn, honung och olivolja. Strö de rostade nötterna över grönsakerna.
  6. Rosta sedan allt sammans i ugnen på 225 grader i ca 20 min.