Färskpotatis och äppelselleritzatziki

Färskpotatis och äppelselleritzatziki
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Färskpotatis och äppelselleritzatziki

11 ingredienser

God på sommarbuffén. Ät det gärna tillsammans med grilad makrill eller annan fisk.

Ingredienser

portioner

Äpple- och selleritzatziki

  • 5 dl matyoghurt
  • 6 syrliga äpplen
  • 6-7 stjälkar stjälkselleri
  • 0,5 msk honung, flytande
  • en rejäl skvätt saft från färsk citron
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 knippe färsk persilja
  • färskpotatis
  • dill
  • salt
  • smör

Gör så här

  1. Äpple- och selleritzatziki: Skala äpplena. Hacka både sellerin och äpplena fint. Rör ner alltsammans i yogurten.
  2. Pressa vitlöksklyftorna, ringla i honungen och pressa över citronsaften.
  3. Hacka persiljan och vänd ner i röran. Smaka av mer salt och peppar
  4. Låt stå i kylen minst 30 min för att smakerna skall få tid att blomma.
  5. Servera den nygrillade makrillen med färsk potatis, förslagsvis smaksatt av dill, smör och salt. Klicka på den kalla äpple och selleritzatzikin och njut en somrig måltid!