Färskpotatis och äppelselleritzatziki

Färskpotatis och äppelselleritzatziki
Foto: TV4

God på sommarbuffén. Ät det gärna tillsammans med grilad makrill eller annan fisk.

9 juni 2009
6

Du behöver

Äpple- och selleritzatziki

  • 5 dl tjock yoghurt
  • 6 st syrliga äpplen
  • 6 -7 stjälkar selleri
  • 0,5 msk flytande honung
  • en rejäl skvätt saft från färsk citron
  • 2 -3 vitlöksklyftor
  • 1 knippe färsk persilja
  • färsk potatis
  • dill
  • salt
  • smör

Gör så här

  1. Äpple- och selleritzatziki: Skala äpplena. Hacka både sellerin och äpplena fint. Rör ner alltsammans i yogurten.
  2. Pressa vitlöksklyftorna, ringla i honungen och pressa över citronsaften.
  3. Hacka persiljan och vänd ner i röran. Smaka av mer salt och peppar
  4. Låt stå i kylen minst 30 min för att smakerna skall få tid att blomma.
  5. Servera den nygrillade makrillen med färsk potatis, förslagsvis smaksatt av dill, smör och salt. Klicka på den kalla äpple och selleritzatzikin och njut en somrig måltid!
Kommentera receptet

Fler goda recept