Fisk och skaldjursmosaik

Fisk och skaldjursmosaik
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Fisk och skaldjursmosaik

10 ingredienser

Varva den lite tyngre julmaten med lättare fiskrätter. En knippe dill gör susen. Dill är för övrigt en gudabenådad krydda./Ernst Kirchsteiger

Ingredienser

  • 2 dl torsk
  • 2 dl lax
  • 2 dl pilgrimsmussla
  • 2 dl räkor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk gelatinpulver
  • 1 liten knippe dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tärna fiskköttet i bitar.
  2. Finhacka paprikorna.
  3. Blanda ihop alla ingredienser.
  4. Fodra en avlång sockerkaksform (30 x 10 cm) med gladpack.
  5. I med fisk och skaldjursröran i formen.
  6. Vik över gladpacken.
  7. Täck formen med aluminiumfolie.
  8. Bakas av i vattenbad i ugnen i 30 minuter, 175 grader.