Saffranssås med vitlök och lime

27 röster
10 min
6

Ett gott tillbehör till skaldjur.

Se fler recept från

Sommar med Ernst


Visa mer
10 min
6

Du behöver

  • 1 msk hett vatten
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • skal av 1 st lime
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Blanda upp saffranet med 1 msk hett vatten.
  2. Blanda crème fraichen och majonnäsen i en skål.
  3. Hacka vitlöken och krossa den tillsammans med saltet med sidan av kniven.
  4. Tillsätt vitlöksblandningen till såsen.
  5. Riv zesten (yttersta skalet) av en lime och tillsätt i såsen.
  6. Låt till sist saffrandropparna röras ned och krydda med peppar och salt efter smak.
  7. Servera med lite rivet limeskal på till kräftor eller räkor.
19 augusti 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept