Saffranssås med vitlök och lime

10 min
6
Saffranssås med vitlök och lime
Foto: Tv4

Ett gott tillbehör till skaldjur.

Se fler recept från

Sommar med Ernst


19 augusti 2011
10 min
6

Du behöver

  • 1 msk hett vatten
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • skal av 1 st lime
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Blanda upp saffranet med 1 msk hett vatten.
  2. Blanda crème fraichen och majonnäsen i en skål.
  3. Hacka vitlöken och krossa den tillsammans med saltet med sidan av kniven.
  4. Tillsätt vitlöksblandningen till såsen.
  5. Riv zesten (yttersta skalet) av en lime och tillsätt i såsen.
  6. Låt till sist saffrandropparna röras ned och krydda med peppar och salt efter smak.
  7. Servera med lite rivet limeskal på till kräftor eller räkor.
Kommentera receptet

Fler goda recept