Ernst scones

20 röster
20 min

Ett härligt bröd perfekt till julfrukosten. Receptet räcker till cirka 20 scones.

Se fler recept från

Jul med Ernst


Visa mer
20 min

Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk kanel
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl filmjölk
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Blanda smör och mjöl i en mixer tillsammans med bakpulvret och kanelen.
  3. Blanda ned solrosfrön, socker och salt samt filmjölken.
  4. Klicka i degen i muffinsformar och tryck på valnötter på ovansidan.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min eller tills fin färg.
  6. Servera med en god marmelad och en kopp rykande hett te eller kardemummakaffe.
20 december 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept