Ernsts skaldjurstårta med parmesan och kesella

1 röst
30 min
6

Somrigt, enkelt och helt enkelt alldeles alldeles underbar.

Visa mer
30 min
6
6 portioner

Du behöver

Skaldjurstårta

  • 6 msk rumstempererat smör
  • 12 skivor kavring
  • 1 kg färska skalade räkor
  • 500 g vit fisk, Alaskan Pollak
  • 750 g kesella
  • 250 g crème fraiche
  • 300 g kokt färskpotatis
  • 1 knippe färsk gräslök
  • 1 knippe färsk dill
  • 250 g finriven parmesan
  • salt och peppar från kvarn
  • 1 citron
  • 3 msk forellrom

Gör så här

  1. Skaldjurstårta: Blanda smör och kavring till en deg och täck insidan på en pajform.
  2. Koka färskpotatisen och fisken och låt dessa svalna. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och täck botten av pajformen.
  3. Hacka räkorna i grova bitar och blanda med den kokta fisken som smulas ner, kesella, parmesan, dill, gräslök, saften från en citron och 1msk rom, salt och peppar. Blanda allt väl.
  4. . Häll sedan smeten i pajformen. Garnera sedan tårtan med färska räkor, rom, skivade cocktailtomater och hackad gräslök.
  5. Förvara gärna tårtan i kylen ca 1 timme innan servering.
1 juli 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept