Ansjovistopping till färska ostron

Ansjovistopping till färska ostron
Foto: Mastiff AB
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ansjovistopping till färska ostron

5 ingredienser

Ostron är lite lyxigt och väldigt gott! Här får du förslag på en topping till dina ostron.

Ingredienser

portioner
  • 24 färska ostron
  • 2500 g smör
  • 4-6 ansjovisfiléer
  • 0,5 gurka
  • 1 knippe färsk persilja

Gör så här

  1. Bryn smöret till det luktar nötigt och fått en gyllene färg.
  2. Lägg i anjovisfileérna och låt ligga i smöret till de delat sig i småbitar.
  3. Hacka persiljan och rör ner i smöret.
  4. Skala gurkan och kärna ur kärnhuset med en matsked. Strimla gurkan fint och rör ner i smöret.
  5. Häll upp toppingen i en liten kanna och droppa över de färska ostronet innan du stoppar det i mun.