Wokade jordgubbar och rabarber

Wokade jordgubbar och rabarber
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Wokade jordgubbar och rabarber

7 ingredienser

15 min

En enkel och somrig efterrätt med jordgubbar, rabarber och vit choklad.

Ingredienser

portioner
  • 4 msk smör
  • 200 g rabarber
  • 1 l jordgubbar
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 msk portvin
  • 10 blad färsk citronmeliss
  • 50 g vit bakchoklad

Gör så här

  1. Värm upp en panna och smält smöret i den.
  2. Skär ned stora bitar rabarber i stekpannan.
  3. Tillsätt hela jordgubbar och ringla över honungen.
  4. Låt koka i sin egen saft en stund innan du tillsätter portvinet.
  5. Servera i en skål med citronmeliss och riven vit choklad på toppen.