Griljeringsröra till julskinka

griljeringsröra
Foto: tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Griljeringsröra till julskinka

7 ingredienser

45 min

En god röra att griljera årets julskinka med. Honung, soja, fänkål, kryddpeppar och örter sätter smak.

Ingredienser

  • 1 dl honung
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk fänkålsfrö, mortlade
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk torkad timjan
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Snitta svålen på skinkan i ett rutnätsmönster.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål.
  3. Pensla på griljeringen.
  4. In med skinkan i ugnen 20 min i 250 grader.
  5. Efter 20 minuter, ta ut och pensla ännu en gång. In i ugnen ytterligare 20 min.
  6. Garnera gärna med färsk rosmarin.