Erik Lallerstedts Lax Greta

Erik Lallerstedts Lax Greta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Erik Lallerstedt
Erik Lallerstedt

Erik Lallerstedts Lax Greta

9 ingredienser

20 min

Erik Lallerstedts goda laxomelett med smak av senap! Varma palsternackor smakar gott till.

Ingredienser

portioner
  • 600 g lax
  • 3 rejäla schalottenlökar, finskurna
  • 3 ägg
  • 0,5 msk senap
  • salt
  • peppar
  • 4 palsternackor
  • olja
  • 1 limefrukt, skuren i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär ner palsternackorna i stavar. Stek hastigt i panna i olja. Salta och peppra och sätt in dem i ugnen medan du gör resten.
  2. Skär ner laxen i små tärningar. Lägg dem i en bunke, salta och peppra.
  3. Vispa äggen och blanda med laxen. Tillsätt den finskurna löken och senapen och vänd runt försiktigt.
  4. Värm upp lite olja i en panna och häll i smeten. Stek som en omelett.
  5. Servera omeletten med palsternackan och lite lime.