Tomatsoppa med brieost

0 röster
4

Du behöver

  • 1 rödlök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 förp tomatsoppa (300 g)
  • 1 msk tigersauce
  • 100 g brieost
  • 2 tomater
  • brytbröd till servering

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i smöret en kort stund. Häll på hönsbuljong och tomatsoppa. Smaka av med tigersauce. Koka soppan ca 5 min. Salta och peppra.
  2. Skär osten i fyra bitar. Skär bort kanten. Skålla, skala och tärna tomaterna. Ställ en bit ost i fyra förvärmda sopptallrikar och fördela tomattärningarna runtom. Häll den heta soppan över. Servera genast med brytbröd.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept