Karljohansoppa med svamptoast

0 röster
30 min
4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g karljohanssvamp
  • 3 st små schalottenlökar, fint hackade
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm dillfrö
  • 1 dl vin (gärna Sauternes)
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk

Karljohantoast:

  • 160 g karljohansvamp
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Sautera Karljohansvampen med schalottenlök och vitlök i lite smör och olivolja. Tillsätt sedan vinet och låt reducera (koka samman).
  2. Tillsätt dillfrö, grädde och mjölk. Låt koka på låg värme i cirka 10 minuter.
  3. Mixa ihop soppan och sila den. Smaka av med salt och grovmalen vitpeppar.
  4. Karljohantoast: Sautera karljohanssvampen med smör och schalottenlök. Koka ihop grädden och crème fraichen, tillsätt svampen och smaka av med salt och vitpeppar från kvarnen.
  5. Rosta eller grilla 4 toastskivor. Lägg på karljohansstuvningen och garnera med gräslök.
  6. Servera soppan tillsammans med toasten.
15 november 2007

Fler goda recept