Curry- och äppelsoppa

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk curry
  • 8 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk konc, Äppeljuice
  • salt och peppar

Servering:

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 äpple

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Putsa och dela svampen.. Fräs allt det gröna i smöret några minuter. Pudra över curryn och fräs ytterligare några minuter. Häll på buljongen och låt soppan koka på medelvärme ca 10 min. Tillsätt äppeljuicen. Smaka av med peppar och salt.
  2. Blanda crème fraiche med tärnat äpple. Servera soppan med äppelcrème fraiche att klicka i sopptallriken.
15 november 2007

Laddar fler recept