Erik Lallerstedts rostbiffkanapé

0 röster
4
Erik Lallerstedts rostbiffkanapé
Foto: Sara Palmquist

Lyxig kanapé med rostbiff i kryddblandning, inlagda rotfrukter samt dijoncreme.

Visa mer
4

Du behöver

  • 50 g putsad biff av hög kvalité

Kryddblandning:

  • 1 del rosépeppar
  • 1 del vitpeppar
  • 1 del timjan
  • ½ del rosmarin
  • ½ del salt

Inlagda rotfrukter

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 krossat enbär
  • 2 lagerblad
  • 2 vitpepparkorn
  • 1 dl tärnade rotfrukter (t. ex. romanescoblomkål, morot, rotselleri)

Dijoncreme

  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk creme fraiche
  • salt

Gör så här

  1. Kryddblandning: Mal allt grovt tillsammans.
  2. Gnid in köttet i kryddblandningen och låt ligga till dagen efter. Bryn och baka av i ugn på 120 grader tills kärntemperatur nått 48 grader. Låt vila och sedan kyl, skivas därefter tunnt.
  3. Dijoncreme: Blanda ihop alla ingredienser.
  4. Inlagda rotfrukter: Koka upp allt förutom rotfrukterna, lägg i rotfrukterna, dra av från plattan och låt svalna.
  5. Rostbiffen severas på danskt rågbröd med dijoncreme och toppad med inlagda rotfrukter.
20 november 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept