Drottning Margarethes sill

Kunglig spis med denna sill! Erik Lallerstedt vet hur mat ska smaka, testa hans recept på sill och du kommer inte att bli besviken.

10 december 2008
6

Du behöver

  • 6 st stora matjesillfiléer
  • 100 g Röd vinbärsgelé
  • 1 msk ättika, 12%, + 1 dl vatten
  • 1 dl tomatketchup
  • 2 msk kapris
  • 1 st rödlök, finskuren

Gör så här

  1. Vattna ur sillfiléerna i cirka 4 timmar och låt dem rinna av ordentligt.
  2. Smält gelén med ättika och vatten i en tjockbottnad kastrull.
  3. Tillsätt ketchup under omrörning. Låt svalna.
  4. Skär sillen i 2 cm bitar och vänd i såsen. Låt stå minst ett dygn i kylen.
  5. Vid servering garnera med kapris och rödlök.
Kommentera receptet

Fler goda recept