Festlig skaldjurssallad i glas

Skaldjurssallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Erik Lallerstedt
Erik Lallerstedt

Festlig skaldjurssallad i glas

13 ingredienser

50 min

En krämig skaldjurssallad serveras med syrliga, currystekta äpplen och sauterad purjolök, perfekt som förrätt!

Ingredienser

portioner
  • 500 g skalade räkor (och kräftstjärtar)
  • 1,5 msk majonnäs
  • 1,5 msk lätt crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 1,5 tsk koncentrerad äppeljuice
  • 1 knippe dill
  • 0,5 äpple
  • 4 fasta potatisar
  • 3 dl olja, till fritering
  • 0,5 purjolök
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk olja, till stekning

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skiva äpplet. Stek bitarna snabbt i en panna med lite curry. Låt svalna.
  2. Finhacka dillen. Blanda majonnäs, lätt crème fraîche, curry, äppeljuice och dill i en skål till en dressing. Låt vila en stund så att curryn drar in.
  3. Strimla potatisen till "tändstickor". Fritera dem i stekpanna eller fritös med olja tills potatisen är gyllenbrun. Om stekpanna används, glöm inte att ha ett stort lock redo om oljan blir överhettad samt att stänga av fläkten. Ta upp potatisen med hålslev och låt oljan rinna av, salta.
  4. Hetta upp en panna med lite olja och fräs på purjolöken.
  5. Hacka ner skaldjuren lite och blanda ihop med dressingen.
  6. Servera skaldjuren med minipommes, purjolök och äpple.