Macademinötsbakelse

0 röster
4

Du behöver

  • 360 g caribechoklad (67%)
  • 390 g tempererat osaltat smör
  • 129 g florsocker
  • 6 g salt
  • 15 g vaniljsocker
  • 360 g äggula
  • 150 g kesella vanilj
  • 540 g äggvita
  • 3 tsk citronsaft
  • 540 g socker
  • 390 g vetemjöl
  • 105 g kakaopulver (helst Valrhona)
  • 200 g rostade macademinötter
  • 150 g jivara choklad (40%)

Gör så här

  1. Vispa smör, florsocker, salt och vaniljsocker. Tillägg äggula och kesella i smörblandningen. Smält caribe och blanda ner i smeten.
  2. Gör maräng på äggvitorna, citronsaften och sockret. Vänd ner marängen i smeten.
  3. Sikta ner vetemjöl och kakaopulver.
  4. Lägg till nötter och hackad jivara.
  5. Grädda i potionsformar i ugn i 175 grader cirka 15 min.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept