Något gammalt, surdegsbröd och surkål

Du behöver

  • 1 bit surdegsbröd, gärna limpa
  • 4 st ägg
  • 1 droppe tryffelolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 0,5 burk surkål
  • 0,5 ask ärtskott
  • 1 pkt bacon

Gör så här

  1. Stek baconskivorna i panna och låt dem torka på hushållspapper.
  2. Blanda äggen med lite salt och tryffelolja.
  3. Stek sedan i panna på låg värme med en tallrik som lock i ca 5 minuter.
  4. Skiva jättetunna brödskivor.
  5. Pensla med olja.
  6. Grädda kort i ugn på 140 grader i 5 minuter.
  7. Bygg en liten macka med brödskiva, en skuren bit omelett, en skiva bacon, lite surkål, ärtskott och en brödskiva till på toppen.
Kommentera receptet

Fler goda recept