Gulaschsoppa med chorizo

Erik Fröderberg Kockarnas Kamp 2018

Gulaschsoppa med chorizo

Av: Erik Fröderberg

Från: Förkväll

11 ingredienser

30 m

Gulaschsoppa på både köttfärs och chorizokorv, toppad med en örtcrème!

Ingredienser

portioner
  • 300 g köttfärs
  • 1 chorizokorv
  • 2 gula lökar
  • 3 paprikor (i olika färg)
  • smör
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 tsk kummin
  • 1 l köttbuljong

Örtcrème

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 knippe persilja, hackad

Gör så här

  1. Skär korven i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikan.
  2. Bryn köttfärsen i smör i en gryta så att den blir smulig. Rör i korv, lök och paprika och låt det fräsa någon minut.
  3. Rör i tomatpuré och kummin. Häll på buljongen. Låt det koka 10-15 minuter.
  4. Smaksätt crème fraiche med vitlök och persilja.
  5. Servera soppan i stora skålar och rör i vitlöksröran. Vallmobröd eller knäckebröd är gott till.