Gustafsröra i tunnbrödskorg

22 röster
40 min
4

Ånga upp brödet och forma till en korg som du sedan lägger röran i.

Eriks meny består även av

Viltkryddad oxfilé med messmörssås


Karamelliserad ädelost på hjortron



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 tunnbröd, runda
  • 0,5 rödlök
  • 200 g Gustafskorv
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 msk senap, grovmalen
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Till dekoration

  • gräslök
  • salladsblad
  • cocktailtomater

Gör så här

  1. Ånga brödet över kokande vatten och forma det till en skål med hjälp av till exempel ett glas.
  2. Låt brödet torka.
  3. Blanda alla ingredienser till röran.
  4. Skeda upp i tunnbrödskorgen strax före servering.
  5. Dekorera eventuellt med salladsblad.
  6. Klipp gräslök över och lägg på cocktailtomathalvor.
28 mars 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept