Sparrissoppa med baconsmul

Sparrissoppa
Foto: TV4

Sparrissoppa med baconsmul

Av: Erik - Karlstad

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Len soppa, len crème fraiche med krisp i form av bacon.

Erik lagade även

Kinesisk kyckling på Eriks vis

Hemlagad glass

Dryckestips
Hilltop Gewurztraminer/Sauvignon Blanc, art.nr. 5332, 59 kr. Vin med både syra och kraft kommer bli kanon till soppan. Fyndpris!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Soppa

  • 1 gul lök
  • 400-500 g grön sparris
  • 25 g smör
  • 5 dl mellanmjölk
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 1 dl grädde
  • vitpeppar (efter smak)
  • salt (efter smak)

Till servering

  • bacon
  • crème fraîche
  • persilja

Gör så här

Soppa

  1. Finhacka löken.
  2. Skala eventuellt sparrisen längst ner eller bryt av den träiga delen.
  3. Skär sparrisen i mindre bitar.
  4. Fräs löken i smör utan att den får färg.
  5. Koka sparrisen snabbt, 3-5 minuter, tills den är precis mjuk.
  6. Mixa mjölk, grädde, sparris, lök, kycklingfond.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper.

Vid servering

  1. Värm upp soppan.
  2. Toppa med lite persilja, stekt bacon och crème fraiche.