Pasta Scampi

11 röster

Du behöver

  • 15 ml olivolja
  • 70 g scampi
  • 1 g chili och rosmarin
  • 10 g vårlök
  • 15 g riven morot
  • 8 st körsbärstomater, klyftor
  • 15 ml vitt vin
  • 60 ml tomatsås
  • 1 st dillkvist
  • 0,8 del citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja. Stek scampin tills den får färg. Vänd sida. Tillsätt rosmarin och chiliskivor. Stek vårlöken och morötterna hastigt och tillsätt hackad vitlök.
  2. . Häll i vitt vin och reducera till hälften. Häll i tomatsåsen och koka upp hastigt. Tillsätt körsbärstomatklyftorna.
  3. Stäng av plattan. Pressa citronen, tillsätt dill, salta och peppra. Tillsätt den avrunna pastan och blanda allt. Garnera gärna med en dillkvist.
22 oktober 2009

Fler goda recept