I samarbete med Balkan for beginners

Enkel och krämig paprikakyckling med ris

1 röst
40 m + tid i kyl
4

En lättlagad middag eller lunch som passar utmärkt till vardags när tiden är knapp. Kycklingen blir krämig och smakrik med ugnsgrillad paprika.

Visa mer
40 m + tid i kyl
4

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 410 g Plivit ugnsgrillad paprika (1 burk)
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk Podravka starkt paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 4 port ris, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär kycklingen i grova bitar och lägg ner i en ugnsform.
  2. Mixa paprikan i en mixer och häll sedan paprikaröran på kycklingen. Blanda ner yoghurten samt paprikapulvret och blanda väl med kycklingen. Låt stå i minst 3–4 timmar, men gärna över natten.
  3. Baka av kycklingen på 170 grader i 35 minuter i ugnen. Servera med ris eller pressad potatis samt en sallad vid sidan om.
8 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...