Enkel och krämig paprikakyckling med ris

Paprikakyckling
Foto: Plivit Trade

Enkel och krämig paprikakyckling med ris

7 ingredienser

40 m + tid i kyl

En lättlagad middag eller lunch som passar utmärkt till vardags när tiden är knapp. Kycklingen blir krämig och smakrik med ugnsgrillad paprika.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 410 g Plivit ugnsgrillad paprika [1 burk]
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 tsk Podravka starkt paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 4 port ris, till servering

Gör så här

  1. Skär kycklingen i grova bitar och lägg ner i en ugnsform.
  2. Mixa paprikan i en mixer och häll sedan paprikaröran på kycklingen. Blanda ner yoghurten samt paprikapulvret och blanda väl med kycklingen. Låt stå i minst 3–4 timmar, men gärna över natten.
  3. Baka av kycklingen på 170 grader i 35 minuter i ugnen. Servera med ris eller pressad potatis samt en sallad vid sidan om.