Enkel kycklinglåda med rotfrukter och grönsaker

Enkel kycklinglåda med rotfrukter och grönsaker
Foto: Kronfågel

Enkel kycklinglåda med rotfrukter och grönsaker

16 ingredienser

75 m

Kycklinglåda med rotfrukter– få saker passar så bra till höstmiddag. Potatis, morötter och palsternacka blandas, och fetaosten ger rätten en god sälta. Smaklig måltid!

Kronfågel minutbitar - NY

Kronfågel minutbitar från svensk kyckling - Gott & hållbart!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Kronfågel minutbitar
  • 200 g potatis
  • 300 g morot
  • 250 g palsternacka
  • 2 rödlökar
  • 1 paprika
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 3 dl grädde
  • 5 ägg
  • 150 g fetaost

Servering

  • 1-2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär potatis, morötter, palsternacka och paprika i tärningar. Lägg dem tillsammans med kycklingbitarna i en ugnsform.
  3. Skölj, ansa och strimla löken. Blanda ner löken i rotfrukterna.
  4. Ringla över olivolja och strö över kryddor och salt. Hacka persiljan grovt och blanda med grönsakerna.
  5. Vispa upp äggen och grädden snabbt, blanda ner fetaosten och häll över grönsakerna. Krydda med salt och peppar. Täck formen med tättslutande aluminiumfolie och tillaga ca 30 minuter i ugnen.
  6. Ta av folien och flytta kycklingen högt upp och ugnsbaka ytterligare 30 minuter eller tills det bubblar och både kycklingen och grönsaker är genomstekta. Servera med kall yoghurt till.