I samarbete med Podravka

Enkel fläskfilégryta med ajvar

25 m
4
Enkel fläskfilégryta med ajvar
Foto: köket.se
25 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 500 g fläskfilé
  • 3 dl grädde
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1,5 dl Podravka Ajvar
  • 2 tsk timjan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla paprikan och fläskfilén.
  2. Lägg i lök, vitlök och paprika i en stor kastrull eller gryta och fräs mjuk. Bryn fläskfilén i en stekpanna tills det fårr en fin yta. Tillsätt fläskfilén i kastrullen med lök och paprika.
  3. Slå över grädde, hönsbuljong och ajvar. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt koka i ca 10 minuter.
  4. Smaka av och servera med kokt ris, baguette, potatisklyftor eller pasta.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Podravka

Visa alla recept från Podravka