Endivesallad med hasselnötter och parmesan

2 röster
10 m
4

Krämig endivesallad med avokado, rostade hasselnötter och parmesan. Servera gärna som en enkel förrätt.

Maya Samuelssons dryckestips

Ca del Bosco Cuvee Prestige. Nr 91413, Italien, Franciacorta

Visa mer
10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 endivesallad alternativt raddicchio (eller både och)
  • 1 avokado
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk crème fraiche
  • 3 msk rostade hasselnötter, hackade
  • finriven parmesan
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Lossa bladen på endiven och skölj. Skär i mindre bitar, ganska grovt.
  2. Skala och skär avokadon i tärningar.
  3. Vispa ihop olja, vinäger och crème fraiche i en stor skål. Salta och peppra.
  4. Vänd in endive och avokado i dressingen. Toppa med parmesan och hasselnötter.
2 februari 2018

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept