Endivebåtar

Endivebåtar
Foto: Tomas Södergren

Endivebåtar

Av: Katarina Nordgren

Från: Malou efter tio

13 ingredienser

20 m

”Trevliga båtar på buffébordet. Vi gjorde två sorters fyllningar – en enkel med bara ädelost och hallon och en med en jordnötskräm som kräver lite mer förberedelser.”/Katarina Nordgren

Receptet är ur boken Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal , Semic.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • salladsblad (t ex endive eller hjärtblad)

Ädelostfyllning

  • ädelost
  • färska hallon

Apelsin- och jordnötstfyllning

  • apelsin
  • morot
  • rödkål
  • 2 dl jordnötssmör (creamy)
  • 3 msk risvinäger
  • 1 tsk salt
  • 3 droppar sesamolja
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • koriander
  • jordnötter, finhackade

Gör så här

Ädelostfyllning

  1. Lägg ca en tesked ädelost i varje salladsblad och toppa med ett hallon.

Apelsin- och jordnötstfyllning

  1. Skala apelsinen och skär ut filéer med en vass kniv. Grovriv morot och strimla rödkål.
  2. Blanda jordnötssmöret med risvinäger till en blandning som går att spritsa. Späd med lite vatten om den blir för tjock. Rör i saltet. Blanda ner ingefäran och droppa försiktigt i sesamolja.
  3. Spritsa en klick jordnötskräm i salladsbladet, lägg i en apelsinfilé och några strimlor morot och rödkål. Toppa med koriander och lite finhackade jordnötter.