En spansk omelett eller en tysk rätt?

En spansk omelett eller en tysk rätt?

Det blir Spanien eller Tyskland som tar hem guldet i fotbolls-EM 2008. Eftersom båda lagen är storfavoriter gör man bäst i att förbereda med något från varje sida. Därför har vi laddat menyn med spansk tortilla samt tysk schnitzel. Laga till båda, eller välj det mål du gillar bäst. Och är du ledsen för att Ryssland och Turkiet åkte ut i semifinalerna? Misströsta inte, här nedan har vi har recepten för dig också.

Tortilla skiljer sig åt beroende på var man beställer den. I Spanien är tortillan en omelett av ägg med fyllning, vanligtvis potatis och lök. I Centralamerika och Mexiko däremot är tortilla en runt bröd gjort av majs eller vetemjöl.
Schnitzel är en kötträtt som består av stekt, panerat, tunt kalvkött eller skinka ofta serverad med en citronskiva och potatissallad. Rätten äts i Tyskland men även i länderna runt omkring, bland annat i Österrike där den så kallade wienerschnitzeln är nationalrätt.
Blinies
är Rysslands svar på våra svenska plättar. Ett tips är att servera dem med lax, rödlök och forellrom - resultatet blir underbart gott.
Meze är inte en specifik rätt utan många smårätter som kan liknas vid vårt svenska smörgåsbord. Meze är en vanlig måltid i länderna kring Medelhavet, främst då i Turkiet, Syrien, Libanon samt delar av arabvärlden.


Fotbollskanalen.se har de senaste fotbollsnyheterna!

Final: Spanien vs Tyskland

Tröstpris: Ryssland och Turkiet