Emmas heta och söta med smak av hav

Emmas heta och söta med smak av hav
Foto: TV4

Emmas heta och söta med smak av hav

Av: Emma och Berndt - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Tonfisk med wasabi och limesorbet med en honungsyoghurt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 400 g tonfisk
  • peppar (valfri, gärna flera sorter)
  • chilifrukt

Sorbet

  • 1,5 dl sockerlag
  • 3 dl wasabi (och limejuice)
  • 3 äggvitor
  • 1,5 msk strösocker

Honungsyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt (helst turkisk mezeyoghurt)
  • 3 msk honung
  • salt

Gör så här

Sorbet

  1. Koka upp 3 dl vatten och tillsätt wasabi (ca 1 msk) och lime (cirka juicen av en halv lime) efter smak, låt svalna.
  2. Blanda juicen och sockerlag i en glassmaskin.
  3. Vispa äggvita och socker till hårt skum.
  4. När juicen i glassmaskinen börjar frysa blandas den med äggvitan och ställs i frysen till det sen stelnat.
  5. Honungsyoghurt: blanda alla ingredienserna ställ i kylen.

Tonfisken

  1. Mortla de olika pepparsorterna och hacka valfri mängd chili.
  2. Rulla tonfisken och halstra mycket lätt innan servering.
  3. Skär i halvcentimeter tunna skivor och servera.