3-line offside

0 röster
1,5 h
10

En randig chokladterrin med vaniljkräm samt rostad crisp gjord på nötter och frön.

Till desserten serverades ett dessertvin, förslagsvis Nivole Moscato D’asti.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1,5 h
10

Du behöver

Chokladterrin

  • 4,5 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • 300 g ljus choklad
  • 300 g vit choklad

Rostad crisp

  • 0,5 dl hackade hasselnötter alternativt mandel
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 msk solroskärnor
  • 1 msk florsocker

Vaniljkräm

  • 1 vaniljstång
  • 1 dl smetana
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker

Servering

  • färska hallon
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Chokladterrin
    Värm 2 dl grädde och smält den mörka chokladen i den. Häll smeten i en plastad avlång form, cirka 1,5 liter, och låt stelna.
  2. Värm 1,5 dl grädde och smält den ljusa chokladen i den. Häll i formen och låt stelna.
  3. Värm 1 dl grädde och smält den vita chokladen i den. Häll i formen. Om möjligt låt terrinen stå över natten så den stelnar ordentligt.
  4. Rostad crisp
    Rosta nötter/mandel, pumpakärnor och solroskärnor i en stekpanna i cirka 5 minuter. Sikta över florsocker mot slutet. Låt svalna och hacka grovt.
  5. Vaniljkräm
    Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen. Vispa med elvisp till en krämig konsistens.
  6. Skär skivor av terrinen med en varm kniv. Servera med vaniljkräm, rostad crisp och färska hallon. Garnera med citronmeliss.
17 september 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept