Havtorn- och yoghurtglass

Havtorn- och yoghurtglass

Havtorn- och yoghurtglass

Av: Emil - Leksand

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

30 min

Havtorn- och yoghurtglass med mannagrynspudding och müslitopping.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Mannagrynsgrund

  • 1 dl mannagryn
  • 3 dl vatten
  • salt

Pudding

  • 125 g mjölk
  • 125 g grädde
  • 1 vaniljstång, delad
  • 50 g strösocker
  • 2 gelatinblad, blötlagda
  • 125 g mannagrynsgrund

Havtorn- och yoghurtglass

  • 250 g havtornsjuice
  • 250 g yoghurt
  • 50 g strösocker
  • 3 g citron, saft
  • 1 gelatinblad

Müsli

  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör
  • 1 dl cashewnötter
  • 1,25 dl havregryn

Gör så här

Mannagrynsgrund

  1. Låt sjuda i 10 minuter – kyl.

Pudding

  1. Häll upp ingredienserna i en kastrull, värm upp under vispning, dra ifrån och ta upp vaniljstången, vispa ner gelatinbladen och mannagrynsgrunden. Kyl i ca 1 timme, vispa sedan upp puddingen och häll i en spritspåse.

Havtorn- och yoghurtglass

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, blanda de andra ingredienserna i en mixerkanna, ta 50 gram av juicen och värm upp på spisen, lägg i gelatinbladet och blanda i resten. Tillaga i glassmaskin. Servera!

Müsli

  1. Blanda ihop vatten, honung och smör i en skål, micra tills smöret smält, blanda i nötterna och havregrynen, häll på en plåt och rosta i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Stäng av ugnen och låt torka med luckan öppen ytterligare 2 timmar.