Marmeladgodis med jordgubbssmak

Marmeladgodis med jordgubbssmak
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Marmeladgodis med jordgubbssmak

Av: Emanuel Andén

Från: Malou efter tio

8 ingredienser

40 min

Mumsiga små bitar av marmelad som doppas i socker.

Ingredienser

  • 620 g jordgubbspuré (med 10 % socker)
  • 100 g smultron
  • 1 vaniljstång (gärna tahitivanilj)
  • 825 g strösocker
  • 16 g fruktpektin
  • 150 g glykos
  • 16 g citronsyra
  • 15 g Kirschwasser (eller annan sprit)

Gör så här

  1. Blanda socker och pektin väl så att inga klumpar bildas när det blandas med vätskan.
  2. Dela vaniljstången och skarpa ur fröna. Blanda med jordgubbspurén och tillsätt glykos och smultron.
  3. Koka upp och tillsätt socker/pektinblandningen under omrörning. Låt koka tills tempreaturen når 106 grader.
  4. Ta upp vaniljstången och tillsätt citronsyran och spriten. Mixa med stavmixer och häll snabbt upp i en ram, cirka 1 centimeter hög eller en långpanna som kläs med silikonbehandlat bakplåtspapper.
  5. Strö lite socker på ovansidan och låt stå 1 dygn innan marmeladen skärs upp i lämplig storlek, cirka 3x3 centimeter. Rulla bitarna i strösocker.