Chokladfontän a lá Grand Marnier med hemlagad glass

Chokladfontän a lá Grand Marnier med hemlagad glass
Foto: TV4/ Erika Englund

Chokladfontän a lá Grand Marnier med hemlagad glass

Av: Ellinor - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Tänk på att förbereda glassen i förväg, eftersom den behöver stå i kylen i två timmar. Ellinor gör sin glass på ankägg.

Den dramatiska chokladfontändesserten med hemgjord glass balanseras upp med lite syra och sötma med Josef Andert Beerenauslese - vaniljen får ett lyft och chokladen kommer kännas lättare då den möter sötman i drycken (sött i dryck o sött i mat tar ut varandra o blir mindre sött!)och syran höjer.

Ellinor från Stockholm lagade även:
Kantarelltoast
Helstekt oxfilé med rotfruktsgratäng

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 5 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl vaniljsocker

Chokladfontän

  • 400 g mjölkchoklad
  • 3 dl majsolja
  • en skvätt Grand Marnier
  • frukter och bär, valfria
  • du behöver även en chokladfontän

Gör så här

Glass

  1. Vispa ägg och socker i en bunke.
  2. Vispa vaniljsocker och grädde i en bunke.
  3. Blanda ihop allting.
  4. Häll upp i portionsskålar och ställ in i frysen minst två timmar.

Chokladfontän

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i micron, tillsätt oljan
  2. Häll i fontänen, Doppa frukterna och njut!