Klassisk gräddtårta med saftiga bottnar dränkta med jordgubbssaft, fylld med syrlig rabarberkompott och söt vaniljkräm. Garnera med spritsad grädde och färska bär.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke.
Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
Rabarberkräm
Koka upp rabarber och socker, sjud cirka tio minuter. Blanda potatismjöl med vatten och häll ned det i den heta krämen medan du rör. Koka upp hastigt och dra genast kastrullen från plattan. Låt svalna.
Vaniljkräm
Rör ihop äggulor, strösocker och maizena i en bunke. Dela vaniljstång, skrapa ur kärnorna och lägg det i mjölken. Koka upp mjölk och vaniljstång i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner den varma mjölken i bunken, blanda väl och häll tillbaka alltihop i kastrullen. Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en kräm, sänk värmen och koka ytterligare 3 minuter medan du rör. Häll över vaniljkrämen i en bunke och tillsätt smöret, rör om tills smöret har smällt, plocka ur vaniljstången, plasta och låt svalna i kylen.
Dränkning
Koka upp jordgubbar, strösocker, vatten och limesaft, sila av jordgubbsköttet och låt svalna.
Garnering
Dela botten i 3 delar. Botten 1 - rabarberkräm. Botten 2 - dränkning och vaniljkräm. Botten 3 - dränkning. Garnera tårtan med vispad och spritsad grädde samt jordgubbar och mynta.