Kokt älgrulle

Kokt älgrulle

Av: Ella Nilsson & Torgny Lindgren

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Ingredienser

  • 1 älgrulle [ca 1-1.5 kg]
  • 33-50 cl mörkt öl (el porter)
  • 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1 dl soja
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 1 tsk timjan
  • 10 enbär
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 gul lök, hackad

Gör så här

  1. Koka upp öl, saft, soja, buljongtärningar samt kryddor och lök
  2. Lägg ner rullen hel eller delad, den skall ligga trångt. Låt sjuda under lock ca 1 timme.
  3. Vänd rullen och låt sjuda tills termometern visar 80-85 grader eller provstickan lätt går igenom. Låt rullen kallna i lagen. Skivas tunt som pålägg eller serveras som stek med avredd sås av det silade kokspadet och pressad mandelpotatis och rostade rotgrönsaker.