Krämig butternutsoppa

Krämig butternutsoppa
Foto: TV4

Krämig butternutsoppa

Av: Elize Korkka

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

En krämig butternutsoppa med handskalade räkor och bladpersilja. Serveras med ett krispigt aiolibröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

if(typeof(dstb)!= "undefined"){ dstb();}

Dryck: Tyskt Rieslingvin, 50 grader Riesling från 2008, som enligt Tyska mått är torrt.

Ingredienser

portioner
  • vatten
  • 1,5 butternutpumpa
  • 2 morötter (små)
  • 2 potatisar (små)
  • 0,5 krm curry
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • färsk bladpersilja
  • 2 kg räkor med skal
  • 4 skivor surdegsbröd
  • majonnäs
  • 1-2 klyftor vitlök

Gör så här

  1. Börja med att skala räkorna. Lägg in dem i kylen.
  2. Skala och gröp ut pumpan.
  3. Lägg i vatten och hönsbuljong, tillsätt morot och potatis för att soppan skall få en krämig konsistens, koka.
  4. Smaka av med salt och peppar samt en nypa curry (denna framträder inte i soppan). Låt koka.
  5. Blanda majonnäs med lagom mycket vitlök.
  6. Innan servering mixas soppan slät.
  7. Häll upp i skålar och toppa med räkor och bladpersilja.
  8. Lägg in brödet i ugnen en stund på hög värme, för att göra det lite krispigt. Servera med vitlöksmajonnäsen.