Vitlökssoppa - Elisabeths ungerska hetta

POPULÄRT
Vitlökssoppa - Elisabeths ungerska hetta
Foto: TV4

Vitlökssoppa - Elisabeths ungerska hetta

Av: Elisabeth von Satzger

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

En len vitlökssoppa med tryffel och chili. Serveras med paprika toast. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 msk smör
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl grädde
  • 0,75 msk kycklingfond
  • 0,5 msk sherry
  • 4 klyftor vitlök
  • tryffelolja
  • 1 chilifrukt

Paprikatoast

  • landbröd
  • paprikapulver
  • dill
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Hacka scharlottenlöken fint och fräs i smöret någon minut. Häll i vetemjölet och rör ut i lökfräset. Tillsätt vattnet och rör tills redningen löst sig. Rör med jämna mellanrum så att det inte bränner fast. Häll i grädden, kycklingfonden och sherryn. Pressa i vitlöken i soppan och låt koka upp. Låt koka cirka 5 min. Häll i soppan i en mixer och mixa slät (cirka 15 sekunder). Toppa med finhackad chili och några droppar tryffelolja. Servera omgående.
  2. Paprikatoast: Skär brödet i lagom längder (ta bort kanterna). Smält lite smör i en stekpanna stek brödet, Krydda med paprikapulver, dill och salt. Stek på båda sidor och låt svalna. Färdiga att serveras.