Lakrits gratinerade havskräftor med grillad sparris

0 röster
10

Havskräftor gratinerade i lakrits som serveras tillsammans med sparris som är grillad.

Tips!
Här kan man använda en god citronolivolja.

Visa mer
10

Du behöver

  • 10 havskräftor, delade på mitten
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk lakritgranulat (1 tsk malen anis eller lakritsrot)
  • 2 msk riven parmesanost
  • fänkålsdill

Grillad sparris:

  • 20 grön sparris
  • olivolja
  • flingsalt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
  2. Lägg upp havskräftorna på ett ugnsfast fat eller på en plåt.
  3. Mixa eller vispa ihop smör, lakrits och parmesanost.
  4. Spritsa eller bred på smöret på snittytan på havskräftorna.
  5. Gratinera i ugnen i ca 3-5 minuter.
  6. Garnera med fänkålsdill.
  7. Grillad sparris:
  8. Dela sparrisen på längden och grilla dem i grillpanna eller på en medelvarm grill.
  9. Droppa över olivolja och strö över flingsalt och peppar.
12 maj 2008

Laddar fler recept