Saffransskorpor

Saffransskorpor
Foto: Sara Palmquist
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Saffransskorpor

Av: Elisabeth Johansson, Maria Weytko

Från: Malou efter tio

8 ingredienser

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 120 g sötmandel
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 5,5 dl vetemjöl [ca 5-6]
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad, grovhackad

Till pensling

  • äggvita [1 st]

Gör så här

  1. Mal en tredjedel av mandeln fint och hacka resten mycket grovt.
  2. Blanda mandel, ägg, socker och salt.
  3. Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, därefter den lätt mjölade chokladen.
  4. Blanda ner resten av mjölet lite i taget.
  5. Passa så att det inte blir för mycket mjöl.
  6. Rulla ut längder som läggs på smord plåt.
  7. Pensla dem med äggvita.
  8. Grädda i 180 grader i 15-20 minuter.
  9. Skär längderna i skorpsnittar och torka dem i 100 grader i ca 30-40 min.