Inlagda saffranspäron

Saffranspäron
Foto: Sara Palmquist
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Inlagda saffranspäron

Av: Elisabeth Johansson, Maria Weytko

Från: Malou efter tio

9 ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg päron
  • 1 l vatten
  • 5 dl strösocker
  • 1 g saffran [2 förp]
  • 2 kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • 2,5 stjärnanis [2-3 st]
  • 1,5 malen ingefära [1-2 st]
  • 1 citron, till citronvatten

Gör så här

  1. Skala päronen men låt stjälkarna sitta kvar.
  2. Lägg dem i citronvatten så att de inte blir bruna.
  3. Blanda vatten, socker och alla kryddor i en kastrull.
  4. Koka upp lagen och rör tills sockret har smält.
  5. Lägg i päronen och koka dem i 15- 25 minuter.
  6. Låt svalna och servera med lättvispad grädde eller glass.