Jordgubbsbröd med malt och valnötter

0 röster

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 25 g smör, rumstempererat
  • 20,5 tsk salt
  • 3 msk mörk brödsirap med malt, eller flytande malt
  • 250 g kesella, lätt
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 7 dl durumvetemjöl
  • 6 dl vetemjöl+10.5 dl till utbakning och mjölning av korgar
  • 1 l jordgubbar
  • 1 msk maizena
  • 2 msk socker
  • 150 g valnötter, grov krossade

Gör så här

  1. Blanda jäst, vatten, smör, salt, sirap och kesella.
  2. Rör i rågmjöl, durumvete och vetemjöl.
  3. Arbeta degen väl.
  4. Skär jordgubbarna i små bitar, blanda maizena och socker, vänd ner jordgubbarna i blandningen.
  5. Vänd ner jordgubbarna och valnötterna i degen.
  6. Låt jäsa 30 minuter. Mjöla två jäskorgar. Dela degen i två bitar och baka ut till två runda bröd.
  7. Lägg dem i korgarna och låt jäsa i 30 minuter.
  8. Vänd försiktigt upp bröden på två lätt mjölade eller smorda plåtar.
  9. Sätt ugnen på 250 grader i ingångstemperatur och sänk till 200 grader och baka av brödet ca 25 minuter.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept