Räkor med lakritsaioli

1 röst
4-6

Färska räkor och en aioli med smak av vitlök, lime och lakrits blir en riktig smaksensation tillsammans. Får aiolin en lite för tjock konsistens är det bara att tunna ut den med en skvätt vatten.

Visa mer
4-6

Du behöver

  • 1 kg ishavsräkor med skal
  • 6 stora skivor surdegsbröd
  • 1 citron, skuren i klyftor
  • dill att garnera med

Lakritsaioli

  • 1 äggula
  • 0,5 krm salt
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ca 2 tsk pressad limesaft + ev. lite finrivet skal
  • 1,5 dl neutral olja, t.ex. raps- eller solrosolja
  • 0,5 tsk mald lakritsrot
  • 1 nypa svart- eller cayennepeppar

Gör så här

  1. Lägg äggulan till aiolin i en skål och tillsätt salt, vitlök och limesaft.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills blandningen tjocknar.
  3. Vispa ner den malda lakritsroten och smaka av med peppar.
  4. Rosta eller smörstek surdegsbrödet och lägg upp på tallrikar tillsammans med räkor , aioli och citronklyftor. Garnera med dill och servera.
2 april 2013
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept