Eldat ostron med syrlig sallad och musselskum

4

Du behöver

  • 5 ostron
  • 0,5 huvud fänkål
  • 1 dl 1-2-3 lag (ättika, socker, vatten)
  • 2 minigurkor
  • 1 kruka sallad
  • 0,5 citron
  • 8 vippor fänkålsdill
  • 10 blåmusslor
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0,5 dl vitt vin
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skiva fänkålen tunt och lägg ner den i ättikslagen. Hyvla gurkan tunt och salta den lite lätt. Plocka salladen och lägg den i kallt vatten.
  2. Sautera lite utav fänkålsresterna samt fänkålsfröna i en kastrull med lite olja. Tillsätt musslorna och det vita vinet och låt sjuda i 1 minut med locket på. Tillsätt grädde och låt sjuda tills musslorna öppnat sig. Sila alltsammans och spara musslorna till att lägga på tallriken.
  3. Öppna ostronen och mixa ett av dom i blåmusselbuljongen samt smöret. Smaka av med salt.
  4. Resterande ostron läggs på en plåt och eldas med en gasbrännare till gyllene i färgen.
  5. Sila av vattnet från salladen och lagen från fänkålen och arrangera sallad, fänkål, gurka, blåmusslor och ostron på en tallrik. Riv över citronskalet och toppa med dill samt den smörade musselbuljongen.
Kommentera receptet

Fler goda recept