Eldad fjällröding med sesammarinerad bok choy och spenat

Du behöver

  • 4 rödingfiléer
  • 4 bok choy
  • 200 g spenat

Lag

  • 20 cm konbu
  • 2 torkad chili
  • 4 shiitake, torkade
  • 2 dl mirin
  • 2 dl soja
  • 2 dl sake
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk kumminfrö

Sesamdressing

  • 2 dl vita sesamfrön
  • 2 msk risvinäger
  • 4 msk ljus soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk misopasta

Servering

  • kokt ris
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Värm lagen till ca 85 grader och häll den i ett bleck, lägg därefter i rödingen och låt dra i den varma lagen i ca 20 minuter.
  2. Hacka bok choy och spenat grovt och spola i kallt vatten.
  3. Ta upp rödingen ur lagen och lägg den på en plåt.
  4. Mixa ingredienserna till sesamsåsen i en mixer och smaka av.
  5. Bränn rödingen med en gasbrännare tills du får fin färg och ca 1 minut per sida.
  6. Stek bok choy och spenat hastigt med lite olja i en varm panna. Vänd upp grönsakerna med sesamdressingen .
  7. Servera med kokt ris och sesamfrö.
Kommentera receptet

Fler goda recept