Majstortillas med kyckling

Majstortillas med kyckling
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Majstortillas med kyckling

16 ingredienser

Fyll dina majspannkakor med en mexikansk kycklingstuvning.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2 ägg (stora)
  • 0,5 tsk salt
  • ev 2-3 msk polenta

Kycklingstuvning

  • 2 gula lökar
  • 3-4 klyftor vitlök
  • margarin, till stekning (eller olja)
  • 400 g kycklingfilé
  • 2 förp krossade tomater
  • 1 tsk röd chilifrukt, finhackad
  • 1 dl färsk koriander, finhackad
  • 1 dl ljusa sultanrussin
  • 75 g sötmandel, skalad och grovhackad

Till servering

  • crème fraîche (eller gräddfil)

Gör så här

Pannkakor

  1. Vispa ihop ingredienserna till smeten och låt den stå och svälla 30 minuter.
  2. Grädda tunna majspannkakor.

Kycklingstuvning

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint, fräs löken i matfett eller olja tills den är mjuk och glansig.
  2. Skär kycklingfiléerna i tärningar, bryn dem snabbt med löken och häll på krossade tomater.
  3. Koka upp och smaksätt med chilipeppar och hackad koriander. Lägg i russinen.
  4. Låt stuvningen puttra under lock ca 10 minuter.
  5. Rosta den grovhackade mandeln på torr het panna och blanda ner i kycklingstuvningen.
  6. Fördela fyllningen på pannkakorna. Vik in nedre ändan och rulla ihop dem.
  7. Lägg dem med skarven neråt i en form, värm ev. i ugnen och servera med ringlad crème fraiche eller gräddfil över.