Ugnspannkaka med skinka eller svamp

14 röster
4
Ugnspannkaka med skinka eller svamp
Foto: Holger Edström
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 sats pannkakssmet utan smält fett
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 25 g smör (eller margarin)

Dessutom

  • ca 15 körsbärstomater
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • torkad timjan
  • 250 g rökt skinka (t ex parmaskinka)
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop din pannkakssmet men utan det smälta fettet.
  3. Blanda i timjan och oregano.
  4. Smält fettet och häll i en långpanna (ca 30 x 40 cm); gnid runt det i pannan.
  5. Häll i smeten.
  6. Sätt in pannkakan mitt i ugnen och grädda den ca 20–25 minuter tills den fått färg och pöst upp.
  7. Under tiden fräser man halverade små tomater eller skivade plommontomater i en panna tills de mjuknar.
  8. Krydda med salt, peppar och timjan.
  9. Häll tomaterna över pannkakan 5–7 minuter innan den är färdig och lägg hopsnodda ”rosor” av skinka ovanpå. Sätt in i ugnen.
  10. Garnera med färsk timjan och servera direkt ur pannan.
25 mars 2010