Pannkakstårta med sylt

Pannkakstårta med sylt
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Pannkakstårta med sylt

9

6 ingredienser

En härlig tårta med färska bär. Gör den bara inte för hög, så att den rasar ihop.

Här hittar du Eijas

Grundrecept för pannkakor och plättar

.

Ingredienser

portioner6
  • ca 10 tunna stora pannkakor
  • sylt (t ex färskrörda hallon eller blåbär)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • färska bär

Gör så här

  1. Stek pannkakorna.
  2. Vispa grädden till fast skum och smaksätt med socker och vaniljsocker.
  3. Varva pannkakorna med sylt och grädde på ett ugnsfast fat.
  4. Låt tårtan bli ljummen (men inte mer) i 175 grader varm ugn.
  5. Garnera med färska bär och servera genast; grädden smälter lite, men det är bara gott.