Plättar med lemon curd och marängtopp
Plättar med lemon curd och marängtopp
6 ingredienser
Syrlig lemon curd med söt marängtopp, underbart!
Här hittar du Ejas
grundrecept för pannkakor och plättar
.
Ingredienser
- 1 sats pannkakssmet
- 0,5 förp lemon curd
- 2-3 msk mascarpone (italiensk färskost)
- 2 äggvitor
- 0,5 krm ättiksprit 12 %
- 4-5 msk strösocker
Gör så här
- Grädda plättar av smeten.
- Blanda lemon curd och mascarpone till en citronkräm.
- Bred plättarna med ett tunt lager citronkräm och lägg ihop dem till små bakelser; ca 5 plättar till varje. Lägg ingenting på ovansidan.
- Sätt ugnen på 250–275 grader.
- Vispa äggvitorna till skum med ättiksspriten.
- Rör i 1 msk socker.
- Klicka skummet på plättbakelserna och strö över resten av strösockret.
- Sätt in dem strax över mitten i ugnen och grädda tills marängen är ljusgul, ca 2–3 minuter. Håll ett öga på dem under tiden!