Pannkakspudding från Balkan

Pannkakspudding från Balkan
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Pannkakspudding från Balkan

11 ingredienser

En spännande pannkakspudding med keso, citron, russin och mandel.

Här hittar du Ejas

Grundrecept på pannkakor.

Ingredienser

portioner
  • 1 sats pannkakssmet

Fyllning

  • 400 g cottage cheese (eller kesella 10 %)
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk citron, skalet, rivet
  • 1,5 dl russin

Dessutom

  • 1 ägg (stort)
  • 1,5 dl mellangrädde
  • 2-3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mandelsplitter

Gör så här

  1. Stek pannkakorna.
  2. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  3. Rör ihop keso eller kesella med äggula, socker, citronskal och russin.
  4. Fördela kesoblandningen på pannkakorna och rulla ihop dem.
  5. Lägg dem i en smord långpanna, ca 30x40 cm.
  6. Vispa ihop ägg och grädde med socker och vaniljsocker och häll över pannkakorna.
  7. Strö på mandelsplitter och grädda puddingen mitt i ugnen ca 15 minuter tills äggstanningen på ytan stelnat och allt är genomvarmt.
  8. Servera puddingen ljummen eller rumstempererad, gärna med sylt till.